Wysłany: 27 Marca 2004, 16:45 |
|
|
|
Helleo
W wakacje mam zamiar budować Buggy i potrzebuje jakiś planów z wymiarami rzutami itp.
Wiem że robota nie jest trudna wystarczy tylko do ramy przykręcic silnik i plastikową obudowe oraz dać pare wzmocnien
Jak by ktoś miał jakieś adresy www to bym bardzo prosił może jakieś własne wskazówki wiem że sie zawsze przydają
Pozdrowionka i milego dzionka  |
|
|
|
|
 |
|
 |
Wysłany: 28 Marca 2004, 11:24 |
|
|
kojot |
Wyciągacz Silnika |

|
 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Poszukaj ogłoszeń gdzie sprzedają gotowe skorupy do buggy, są gotowe "karoserie" w włókna które montujesz do podwozia garbusowego przy którym zostaje cały układ jezdny i napędowy, reszta wykończenia we własnym zakresie wedle upodobania, jesli chodzi Ci o takie prawdziwe buggy, jeśli chodzi CI o kosmiczne buggy i zrobienie wszystkiego samemu musiałbyś się dowiedzieć jak wygląda rejestracja takiego stwora (wtedy musiałbyś np sam bądź zlecić to ko,muś stworzenie pospawanie całej ramy i konstrukcji ale osobiście jestem za opcją pierwszą, sama skorupa nie jest droga można ją kupić za około 1000zł bo sam sie kiedyś dowiadywałem ) |
|
|
|
|
 |
|
 |
Wysłany: 28 Marca 2004, 21:05 |
|
|
|
O coś w tym stylu by mi odpowiadało i to bardzo na dwie osoby jaki romantyczny tylko trzeba chyba troche ramy przyciąć lub zrobić własną i skorupa nie bedzie pasowac  |
|
|
|
|
Wysłany: 29 Marca 2004, 17:48 |
|
|
kojot |
Wyciągacz Silnika |

|
 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cytat: | tylko trzeba chyba troche ramy przyciąć | RAMY!! ?? garbus nie ma ramy!!
można i samemu tylko nie gwarantuje ze coś takiego zarejestrują NORMALNIE będzie to musialobyć wtedy chyba jako tzw "SAM"
Cytat: | skorupa nie bedzie pasowac | wtedy zeczywiście nie, ale po co kombinować skoro możesz kupić dobrą podłoge z silnikiem układem jezdnym i papierem kupić gotową bude założyć odmalować zrobić wnętrze i chulaj dusza, |
|
|
|
|
 |
|
 |
Wysłany: 31 Marca 2004, 15:16 |
|
|
|
Cytat: | Cytat:
tylko trzeba chyba troche ramy przyciąć
RAMY!! ?? garbus nie ma ramy!! | Dobra niech ci bedzie Trzeba skrucić ten kawałek tłoczonej stali albo zrobić własną co mi by bardzo odpowiadało bo bym zrobił mocną konstrukcie bez dachu a do garbatej ramy przepraszam wytłoczki stalowej przyzpawanej do podłogi i przykręconej do plastikowej skorypy trzeba (tak słyszałem) zrobić wzmocnienie (rury nad głową) bo może sie złożyć
ten czerwony to garb ucienty i skrucony w połowie a ja to bym chciał jakąś własną linje zrobić
Pozdro  |
|
|
|
|
 |
|
 |
Wysłany: 4 Czerwca 2005, 01:22 |
|
|
RaV |
Moderator |

|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
WITAM!!!!!!!!!!!
Och, nawet sobie nie wyobrażacie jak fajnie jest odezwać się na Garbiarni po tak długiej nieobecności
Sytuacja się trochę poprawiała, a Chantal nie została sprzedana i wszystko wskazuje na to, że zostaniemy razem
Chciałem powitać wszystkich nowych forumowiczów oraz powiedziec Czesc wszystkim, z którymi juz sie znam
Zacznę od początku - ostatnio stałem się właścicielem sporej ileości garbatych części i tak mnie technęło - podobnie jak Bobasa, aby zrobić buggiego.
Mam silnik, skrzynie biegów itd. i tu chyba powtórzę pytanie Bobasa, czy ktoś dysponuje jakimiś schematami jak takie cudo zbudować? Chodzi mi głównie o ramę, wszak nie chce go obudowywać tylko zostawić rury na wierzchu.
Może ktoś z Was zajmował sie kiedyś czymś takim i ma jakieś wskazówki.
Ja chcę wykonać ramę od podstaw, chociaż wiem, że z rejestracją moge mieć wtedy problemy.
Końcowy efekt chciałbym aby wygladał mniej wiecej tak:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|
 |
Wysłany: 4 Czerwca 2005, 19:34 |
|
|
garbatymarcin |
Wymieniacz Żarówek |

|
 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
RaV napisał: | WITAM!!!!!!!!!!!
Mam silnik, skrzynie biegów itd. i tu chyba powtórzę pytanie Bobasa, czy ktoś dysponuje jakimiś schematami jak takie cudo zbudować? |
Hmm, masz na mysli ten pomaranczowo-zolty pojazd na zdjeciu ?? Mysle ze za duzo to przy nim nie byloby roboty... No moze inne felgi  |
|
|
|
|
Wysłany: 5 Czerwca 2005, 00:57 |
|
|
RaV |
Moderator |

|
|
|